21 apr 2016

De Weverij is 17e bewonersplatform in Geraardsbergen

Woensdag werd een nieuw bewonersplatform opgericht in Geraardsbergen, onder  de vorm van een wijkraad die de ‘Weverij’ genoemd wordt.

Woensdag werd een nieuw bewonersplatform opgericht in Geraardsbergen. Onder  de vorm van een wijkraad die de ‘Weverij’ gedoopt werd. De wijk bestaat uit de Zakkaai, Frans Renswijk, Kloostermeerstraat, Sint-Annastraat, Boelarestraat, Weverijstraat en Denderstraat.

De buurt gaf reeds een succesvolle nieuwjaarsreceptie en heeft als hoofddoel de wijk leefbaarder te maken, door allerlei projecten op touw te zetten. Dit in nauwe samenwerking met de stad.

Burgemeester Guido De Padt is verheugd met het initiatief: “We zijn maar al te blij dat deze mensen zich vrijwillig willen inzetten om hun buurt te verfraaien. Het administratief centrum staat ook te midden van deze buurt, wat ook bepaalde voordelen biedt, omdat we ook zelf de problemen van de buurt kennen en daar makkelijker kunnen op inspelen.” 
Steff De Vos, participatieambtenaar, hoopt dat nog meer mensen het platform zullen vervoegen. “We hebben reeds een fantastische kern van mensen, maar de wijk is vrij groot en minstens één vertegenwoordiger per straat zou moeten lukken. De open structuur van de vergaderingen biedt ook die mogelijkheid.”

De stad Geraardsbergen heeft reeds een wijkraad “Den Achterhoek”, dat enkele straten omhelst rond de Buizemontstraat. Naast de vijftien dorpsraden, heeft Geraardsbergen in totaal dus zeventien bewonersplatformen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background