16 jan 2011

De Padt wil woningen laten onteigenen

Senator en schepen van Geraardsbergen Guido De Padt wil dat de Vlaamse overheid de resterende woningen vlakbij de Dender in de Majoor Van Lierdelaan in Overboelare onteigent en afbreekt.

Dat vraagt hij in een brief aan de bevoegde minister Crevits. Volgens De Padt is de levenskwaliteit er nihil geworden. Het afbreken van de woningen zou ook voor bijkomende bergingscapaciteit kunnen zorgen.

Minister Crevits besliste onlangs om de dijken in Overboelare te behouden. Uit een evaluatierapport blijkt de nood om de dijken nog te verhogen. Tevens wordt door de buurtbewoners de suggestie geopperd om achter de woningen, die zich bevinden aan de overzijde van de Majoor van Lierdelaan (richting Geraardsbergen), een dijk aan te leggen.

Volgens De Padt is het noodzakelijk om meer overleg te hebben met Wallonië om extra buffercapaciteit te genereren op de grens van Overboelare met Deux-Acren.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background