28 dec 2009

De Padt wil klacht indienen tegen vervuiler Dender

Geraardsbergs schepen van toerisme, Guido De Padt (Open Vld), wil een klacht indienen tegen de vervuiler van de Dender. Hij roept zijn collega’s van het Geraardsbergse schepencollege op om een klacht met burgerlijke partijstelling neer te leggen.

“De Dender is één van onze toeristisch-recreatieve paradepaardjes en dergelijke vervuiling kan letterlijk en figuurlijk een smet werpen op deze prachtige rivier en op de Denderstreek”, zegt De Padt.

Steven De Boe, voorzitter van N-VA Geraardsbergen, pleit voor een sluitende meldingsprocedure. Daarbij moeten de bevoegde instanties verwittigd ook via e-mail verwittigd worden bij soortgelijke rampen.

Uit metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij blijkt dat er enorme overschrijdingen, van het aantal zink in het Denderwater, zijn vastgesteld. Oorzaak is een kapotte zuiveringspomp, maandag, in een fabriek in Ath.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background