23 dec 2016

De Padt vraagt sereniteit over materniteit

Een mogelijke sluiting van de Geraardsbergse materniteit zorgt voor heel wat onrust.

Donderdag organiseerde het ASZ een bijeenkomst tussen directie en personeel over de materniteit in Geraardsbergen. Door het lage aantal geboortes ziet het er naar uit dat die de deuren op termijn moet sluiten. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil dat ziekenhuizen hun aanbod in dezelfde regio beter op elkaar gaan afstemmen. In Geraardsbergen zijn er een 300-tal bevallingen per jaar, daar waar de minister spreekt over een minimum van 400 tot 500 bevallingen per jaar. De kans is dan ook reëel dat de Geraardsbergse materniteit onder deze maatregel zal vallen. De minister belooft de komende maanden meer duidelijkheid te brengen.

Tot zolang kunnen zwangere vrouwen terecht op de materniteit van Geraardsbergen. “Indien een sluiting van de materniteit zich op een bepaald ogenblik toch aankondigt, zal hierover in ieder geval tijdig gecommuniceerd worden met alle patiënten en zal er in samenspraak met iedere patiënt gezorgd worden voor een naadloze continuïteit van de zorg”, belooft burgemeester Guido De Padt. Hij vraagt intussen dat het debat op een serene wijze kan gevoerd worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background