23 nov 2005

De Padt vraagt bijkomende schooltrein

Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, vraagt de NMBS een bijkomende schooltrein in te leggen tussen Edingen en Geraardsbergen. En hij heeft ook meteen een voorgesteld uur.

Volksvertegenwoordiger De Padt ondervroeg de nieuwe staatssecretaris voor Overheidsbedrijven in het parlement over de gevolgen van de nieuwe NMBS-dienstregeling van en naar Geraardsbergen. De Padt is onder meer bezorgd over het feit dat de schoolgaande jeugd door een hervorming op de lijn 123 (Geraardsbergen-Edingen-Brussel-Leuven) nog slechts 4 minuten de tijd zou hebben om van het station naar de school te gaan. Veel te weinig volgens de burgervader en enkele schooldirecties die reeds hun beklag deden bij de ombudsman van de NMBS. De staatssecretaris zei dat hij “de NMBS zal vragen te onderzoeken of er alsnog verbeteringen gevonden kunnen worden”.

De Padt vond dit een vrijblijvend en algemeen antwoord en wil niet bij de pakken blijven zitten. Hij hoopt zo spoedig mogelijk een positief antwoord van de vervoersmaatschappij te mogen verwachten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background