17 dec 2007

De Padt pleit voor 2de aanlegsteiger

De NV Waterwegen en Zeekanaal, afdeling Bovenschelde, gaat een omgevingsanalyse uitvoeren aan de Dendersite in Geraardsbergen. Het concept voor de herinrichting van de site wordt verwacht in de tweede helft van 2008. De afdeling Bovenschelde wil de uitstraling en de toeristisch-recreatieve impact van de site optimaliseren.

De eventuele heraankleding van de pijlers van de Grotestraatbrug en de Wijngaardbrug zullen ten gepaste tijde samen bekeken worden met de vernieuwing van de elektromechanische uitrusting van de Denderbruggen. De aanbesteding van deze werken wordt ten vroegste voorzien in 2010. Het bouwen van een aanlegsteiger afwaarts de Wijngaardbrug is niet voorzien.

Toch pleit schepen van cultuur Guido De Padt voor een tweede aanlegsteiger langs de Zakkaai, naar analogie van wat reeds gebeurde langs de oevers tussen de Grotestraatbrug en Wijngaardbrug.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background