23 nov 2007

De Padt niet tevreden over treinregelingen

Federaal Volksvertegenwoordiger en tevens lid van de commisie voor Infrastructuur, Verkeer en Overheidsbedrijven is niet tevreden met de wijzigingen die de NMBS vanaf 9 december doorvoerd in haar uurregelingen. Vanaf dan zullen er minder treinen tijdens de spitsuren rijden vanuit Zottegem richting Brussel. Wie vanuit Lierde via Zottegem naar Brussel pendelt dreigt een aansluiting te missen. Dat geldt tevens voor de pendelaars vanuit Ophasselt, Zwalm en Brakel.

Daarnaast pleit De Padt ook voor een uitbreiding van de parkeermogelijkheden rond en nabij het station van Zottegem. Die staat tijdens werkdagen reeds om 7u ‘s ochtends helemaal vol.

Marc Descheemaecker, gedelegeerd bestuurder van de NMBS, zegt dat de wijzigingen in afweging gebeurd zijn. Enerzijds wil de NMBS een goede aansluiting voor de reizigers uit Lierde naar Brussel, anderzijds een sneller traject voor reizigers uit Lierde en Geraardsbergen richting Gent. Omdat er bijna dubbel zoveel reizigers naar Gent pendelen, er slechts 17% reizigers buiten de piek een trein vanuit Lierde nemen; en er nog steeds voldoende aansluitingen zijn richting Brussel heeft de NMBS deze beslissing genomen. Daarnaast opteert de NMBS voor een korter oponthoud in Zottegem voor de reizigers uit Lierde en Geraardsbergen met bestemming Gent St. Pieters en vice-versa.

info: www.nmbs.be

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background