13 jul 2010

De Padt dan toch naar de Senaat

Voormalig staatssecretaris Guido De Padt krijgt dan toch een plaats in de Senaat. Dat heeft de partijtop van Open Vld beslist.

De Padt behaalde met de federale verkiezingen in juni 48.000 voorkeurstemmen, maar viel door de nederlaag van Open Vld uit de boot om rechtstreeks verkozen te worden voor de Senaat. Toch behaalde De Padt de 3de meeste voorkeurstemmen en wordt daar nu voor beloond. Dat kan dankzij coöptatie. “Ik ben daar heel verheugd over”, zegt De Padt, “vooral omdat het een uiting is van respect voor het oordeel van de kiezers. Zij zouden het dan ook als heel onrechtvaardig ervaren hebben, moest ik niet gecoöpteerd geweest zijn.”

De Padt blijft tot eind 2012 in de Senaat. Nadien neemt hij ontslag om zich volop te concentreren op de stad Geraardsbergen. Daar hoopt hij na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 opnieuw burgemeester te worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background