25 sep 2011

De Padt bijna gemolesteerd

Senator en Geraardsbergs schepen Guido De Padt werd zondagnacht bijna gemolesteerd door vechtende jongeren. “Toen ik naar huis wandelde, na het bijwonen van een basketbalwedstrijd, merkte een groep van een 20-tal autochtone jongeren mij op in de Wegvoeringstraat”, aldus De Padt. “Ze dreigden het vechtterrein naar mij toe te verleggen, maar ik kon hen bedaren en er stilletjes vanonder muizen toen ze een ander doelwit belaagden.”

De afgelopen weken waren er wel meer vechtpartijen in het stadscentrum van Geraardsbergen. Volgens politiekorpschef Kristof De Pauw krijgen de feiten bijzondere aandacht van politie, justitie en de lokale overheid. “Toch is het onveiligheidsgevoel niet altijd terecht, zo blijkt uit cijfers. Het aantal geregistreerde criminaliteitsfeiten in de zone Geraardsbergen-Lierde kende vorig jaar een daling met 16,5 procent”, aldus De Pauw.

De Padt: “De politie moet hier absoluut iets aan doen, door veel zichtbaarder te zijn in het straatbeeld op zaterdagnacht. Bijvoorbeeld door een bemande combi te plaatsen op de Markt en op het Stationsplein en wat andere capaciteit daarvoor in te leveren. De bevolking vraagt daar naar en zal wel begrijpen dat er bijvoorbeeld wat minder snelheidscontroles zijn, om aan dit fenomeen tegemoet te komen.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background