5 aug 2007

Dag van de Mattentaart met worp

Vandaag vond in Geraardsbergen de dag van de Mattentaart plaats. Ter gelegenheid van de erkenning van de Geraardsbergse Mattentaart als streekproduct trokken de leden van de Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart, samen met delegaties van bevriende Broederschappen en Confreries (o.m. de Broederschappen van het Geraardsbergse en Brusselse Manneken-Pis, de Orde van de Roze Olifant, de Confrerie van de Gastronomie, de Orde van Keizer Karel, en zelfs verenigingen uit Luik en La Roche en Ardennes) in stoet van het Stationsplein naar de Markt.

Tijdens het Kapittel werden zoals gebruikelijk een vijftiental nieuwe leden opgenomen in de Broederschap van de Mattentaart. Onder hen ook Eerwaarde Heer Deken Rudi Van Acker.


‘s Avonds was er nog de traditionele Mattentaartenworp. Het juweeltje ter waarde van 265 euro werd gewonnen door Andre Bruylandt uit Goeferdinge.

De mooie zomerse dag werd afgesloten met een optreden van Marino Falco.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background