17 apr 2017

Dag van de Geraardsbergse mattentaart op zondag 23 april

Veel activiteiten op Dag van de Geraardsbergse mattentaart.

Op zondag 23 april staat de Geraardsbergse mattentaart centraal. Er zijn tal van activiteiten gepland.

De Padstappers houden hun jaarlijkse mattentaartentocht. Starten kan tussen 7 en 15 u aan het Koninklijk Atheneum in de Papiermolenstraat.

Meer info op www.padstappers.be

Tussen 10 en 18u zijn er op de Markt doorlopend live bakdemonstraties met blindproeverijen, een streekproduktenmarkt met bijhorende kinderanimatie en muziek. De kersverse mattentaartengidsen zullen er een extra woordje uitleg geven. Breng ook eens een bezoekje aan de photobooth van Visit Geraardsbergen. Deel je favoriete foto op de sociale media en maak kans op een leuke prijs.

De nieuwe mattentaartenkaart zal worden voorgesteld. Deze helpt je bij het vinden van favoriete verkooppunten door middel van handige trefwoorden.

De Geraardsbergse reuzen zullen aanwezig zijn om een dansje te maken.

 

Om 10 u 30 houdt de Broederschap van de Geraardsbergse mattentaart de jaarlijkse kapittelzitting in het stadhuis.

Tal van bellemannen kan je aan het werk zien tijdens twee roepconcoursen, om 11 en 15 u (speciale gast Sven Ornelis.)

De mattentaartenworp gaat door om 17u. Wie goed grabbelt wint een waardebon van 100 euro voor een overnachting in één van de logies in de stad.

Voorstelling nieuw mattentaartenboek en expo in de Dierkosttoren

In de Dierkosttoren houden een 20-tal hedendaagse kunstenaars de hele dag door een expositie, “De Mattentaart Verbeeld(t)”

Om 20u worden de activiteiten afgesloten. Dan wordt het nieuwe mattentaartenboek gepresenteerd aan bakkerij De Vesten, “De Geraardsbergse Mattentaart, Histories”. Er staan lezingen en gesprekken met schrijvers en kunstenaars op het programma.

Voor extra info, contacteer Visit Geraardsbergen – toerisme@geraardsbergen.be – 054/43 72 89

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background