6 okt 2008

Dader vervuiling nog steeds ongekend

Onder het motto, kijk eens één jaar terug, was de Dender in september 2007 sterk vervuild. De schade aan fauna en flora, alsook de ruimingkosten, was zeer hoog. Alleen al het vervangen van de gestorven vis zou een investering van 68.000 euro betekenen.
Eén jaar na de feiten blijkt de dader nog steeds onbekend. De Waalse politie slaagt er maar niet in een dader aan te duiden, desondanks een Waalse krant reeds enkele dagen na het voorval de suikerfabriek van Brugelette aanduidde als dader. Het vermoeden werd bevestigd door de Vlaamse milieumaatschappij die ter plaatse een sterke geur van bietenpulp waarnam.

Uit een vraag van Vlaams Parlementslid Helga Stevens (N-Va) aan Hilde Crevits blijkt dat Vlaanderen en Wallonië in de toekomst beter moeten samenwerken in geval van (dreigende) milieuschade.
Stevens stelde de vraag op aandringen van Steven De Boe, voorzitter N-VA Geraardsbergen. Hij hoopt dat het door de Europese richtlijn mogelijk zal worden om het Waalse Gewest op zijn verantwoordelijkheid te wijzen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background