4 aug 2006

Dader sluikstorten bekend

Tijdens een natuurwandeling stuitten natuurgids Johan Vander Heyden langs een veldwegje ter hoogte van de Lindestraat in Gemeldorp (gehucht van Deftinge) op een gigantisch sluikstort van tuinafval. Het leek alsof er een bamboeplantage gerooid werd. Deze keer ging het sluikstorten echter niet onopgemerkt voorbij. Buurtbewoners en voorbijgangers zagen dat het afval kwam van Van De Pontseele junior, zoon van de oud Lierde 2000-burgemeester.

‘Dit is toch al te gortig’ voegt Groen!-voorzitter Wim Thienpont eraan toe ‘dit wijst op een gebrek aan burgerzin, uiteindelijk moet dit opgeruimd worden en iedere Lierdenaar betaalt daarvoor mee. Van politici en hun gezin verwacht ik een voorbeeldfunctie, en geen vandalisme. Als je daarbij bedenkt dat snoeiafval in Lierde gratis opgehaald wordt is dit toch wel cynisch. Op sluikstorten staan terecht hoge boetes, nieuwsgierig hoe men op het gemeentehuis zal reageren.’

Sluikstorten blijft in Lierde een probleem. Een kleine kern blijft sluikstorten, bierblikjes, strijkijzers, zelfs ijskasten vind je langs de bermen, in grachten en tussen de bomen. De daders blijven meestal onbekend.

Persbericht Groen! Lierde

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background