2 jun 2010

CVO onderwijs in de lift

Steeds meer volwassenen willen ‘s avonds nog iets bijleren. In CVO Technisch Instituut Sint-Jozef in Geraardsbergen zijn de studierichtingen digitale fotografie, fietshersteller en bedrijfsbeheer immens populair.
Lesgever Peter Van Nieuwenhove, die digitale fotografie onderwijst, brengt zijn leerlingen alle trucjes van de fotografie bij. “Het is zelfs niet nodig dat de studenten een speciaal toestel bezitten om deze cursus te volgen, er is oog voor het maken van macrofoto’s, portretfotografie, landschapsfotografie, panoramische foto’s. En aldus wordt geleerd aan de leerlingen om met eenvoudige dingen een fotoset te maken”, aldus Peter.
Leerlingen Linda en Marleen vatten het zo samen, “Sinds we de lessen fotografie volgen, hebben we meer oog voor detail gekregen en vinden we overal wel iets mooi om te fotograferen. Vroeger gebruikten we ons toestel steeds op automatisch en kenden we er weinig van. Dat is veranderd sinds we geleerd hebben dat scherpte, diepte, compositie en de belichtingsdriehoek heel belangrijk zijn in de fotografie.”

Ook de afdeling fietsenmaker en mecanicien-bromfiets zit in de lift. “Veel wielertoeristen en motorliefhebbers leren er sleutelen aan hun fiets of brommer. Een band herstellen, spaken regelen, remmen afstellen, een ketting vervangen en een versnellingsapparaat op punt zetten wordt hen bijgebracht binnen enkele weken. Het leuke is dat alles praktijkgericht is voor de cursisten”, aldus onderdirecteur Kateleen Cardoen. “Alle leerlingen zijn extra gemotiveerd om de oefeningen die ze leren op hun eigen fiets of bromfiets te kunnen toepassen.”

De populairste richting in het CVO is bedrijsbeheer. Deze telt zelfs meer dan honderd cursisten. Zelfstandigen die een eigen zaak willen opstarten, hebben namelijk zo’n attest van bedrijfsbeheer nodig om zich te kunnen vestigen.

Het Technisch instituut CVO is ingestapt in een proefproject van gecombineerd onderwijs. Dit is een combinatie van thuis en op school de lessen te volgen, en dit voor de vakken informatica, Frans en zelfs automechanica. Een experiment dat veel succes kent. “Enkele weken terug kwam de inspectie langs en het proefproject werd goedgekeurd en verlengd door de diensten van het departement onderwijs”, aldus directeur Jean-Pierre De Paepe.  

Nu zondag 6 juni, van 13u30 tot 18 uur, kan je een fotoshoot winnen op de opendeurdag van het CVO Technisch Instituut Sint-Jozef in Kleine Karmelietenstraat 3 in Geraardsbergen.

Meer info: www.tisj-geraardsbergen.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background