16 dec 2003

Cursus gemachtigd opzichter van start

Na het dodelijke ongeval dat het leven kostte aan Laura Coussens, had een delegatie van de ouders van Freinetschool De Klaproos een onderhoud met de Geraardsbergse burgemeester Guido De Padt. Tijdens dat gesprek beloofde de burgemeester dat de cursus “gemachtigd opzichter”, die al eerder had moeten van start gaan, nu snel zou plaats vinden.

Een gemachtigd opzichter heeft de bevoegdheid om het verkeer tegen te houden en kinderen en bejaarden op een veilige manier de rijweg te laten oversteken. In september schreven 18 ouders van De Klaproos zich al in voor deze cursus, die gegeven wordt door de politie.

Nu donderdag 18 december, om 18u30 u, gaat deze cursus door in de lokalen van De Klaproos. Na een theoretische inleiding zullen de kandidaat-opzichters in fluo-kledij zich voor een praktische proef op de Groteweg begeven en voor het eerst het verkeer tegenhouden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Bericht gemeenteraad


Vorige bericht

Inbraakpoging


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background