26 sep 2005

Cultuurbeleidsplan 2005-2007 goedgekeurd

Met zijn beslissing van 8 september 2005 laatstleden deelde minister Bert Anciaux aan de stad Geraardsbergen mee dat het cultuurbeleidsplan voor de periode 2005 – 2007, in het kader van een kwalitatief en lokaal cultuurbeleid werd goedgekeurd.

Deze goedkeuring die in de eerste plaats een erkenning is van de inzet van de werkgroep en de goede richting die ons plaatselijk cultuurbeleid uitgaat, heeft ook tot gevolg dat verder werk kan worden gemaakt van een plaatselijke cultuurwerking naar de bevolking en het verenigingsleven toe. Niettegenstaande de eerder beperkte financiële middelen die aan Cultuur worden toebedeeld slaagt men er in Geraardsbergen steeds weer in een gevarieerd aantrekkelijk cultuurprogramma voor te leggen aan de Geraardsbergse bevolking.

Deze goedkeuring van het Geraardsbergs beleidsplan heeft eveneens een bijkomend financieel voordeel tot gevolg. In het kader van het goedkeuringsdecreet ontvangt de stad Geraardsbergen boven op de voorziene culturele toelage van het Vlaams Gewest een bijkomende subsidie van 30.922 EUR à rato van 1 EUR per inwoner.
Deze subsidie is een belangrijk en welgekomen financieel voordeel voor het departement Cultuur dat op een waardevolle manier ten gunste van de bevolking zal worden besteedt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background