18 mrt 2010

Cultuur wordt laagdrempelig door vrijetijdspas en nieuwe subsidies

Goed nieuws voor inwoners uit Geraardsbergen die het financieel iets minder goed hebben. De gemeenteraad heeft een subsidiereglement goedgekeurd waardoor deze inwoners een korting krijgen van 80% op de kostprijs van vrijetijdsbestedingen.

“Het doel van deze subsidie is de toegankelijkheid van het cultuur- en  sportaanbod en het jeugdwerk te verbeteren voor mensen met beperkte financiële middelen die in Geraardsbergen wonen of verblijven”, zegt schepen van cultuur en tevens OCMW-voorzitter Guido De Padt (Open Vld).

De tussenkomst bedraagt 80% van de kostprijs, met een maximumbedrag van 50 euro per persoon voor een uitstap naar om het even welk museum, concert of pretpark binnen en buiten Geraardsbergen.

Daarnaast gaat de stad een vrijetijdspas ontwikkelen die de aanvragers een directe korting geven aan de kassa. “De vrijetijdspas heeft enkel betrekking op de financiële drempel waarmee mensen geconfronteerd worden”, zegt De Padt. Door informatiebrochures in een eenvoudige taal te schrijven wil de stad de deelname aan het vrijetijdsaanbod verhogen.

Meer informatie over deze nieuwe maatregel vind je terug op de site van de stad Geraardsbergen of bij de dienst cultuur, Marktplein in Geraardsbergen. Je kan de dienst cultuur ook contacteren via 054 43 72 88.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Fiets gestolen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background