16 jun 2006

Covenant partnergeweld ondertekend

Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen werkt al een tijdje -dit jaar is het 15 jaar- mee aan initiatieven ter bestrijding van fysiek en seksueel geweld. Het accent ligt hierbij niet enkel op seksueel misbruik, maar ook op ouderenmishandeling en partnergeweld.

Er lopen al verschillende proefprojecten in verschillende politiezones in Oost-Vlaanderen. Vandaag gaat ook in de politiezone Geraardsbergen-Lierde een dergelijk proefproject van start en werd er deze ochtend een convenant partnergeweld ondertekend.

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het boek ‘Boos als en draak’ voor te stellen. Het boek is geschreven door Hilde Genetello, één van de hulpverleensters van het project partnergeweld. Het boek gaat over het werken met kinderen die opgroeien in een gezin waar de volwassen partners geweld tegen elkaar gebruiken.

Meer info hoor je in het Regionaal Weekoverzicht, elke zaterdag tussen 12 en 13 uur.
U hoort onder meer Gedepudeerde Jean Pierrre Van Der Meire van Oost-Vlaanderen, Korpschef Julien Matthijs van de politiezone Geraardsbergen -Lierde, 1ste Subst. pdK Geert Merchiers, Psychologe Katrien Aelvoet van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk en Auteur Hilde Genetello van het boek “Boos als een draak, Kinderen en partnergeweld”.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Lek in waterleiding


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background