2 feb 2010

Coppez en Van Autryve tegen gasbudgetmeters

In heel Vlaanderen worden voor het ogenblik gasbudgetmeters geplaatst. Energieleverancier Eandis plaatst de toestellen bij gezinnen die moeite hebben om hun factuur te betalen.

Doordat de eigenaars van een gasbudgetmeter eerst geld moeten storten, alvorens ze gas kunnen gebruiken, lopen hun schulden niet hoger op.

Gemeenteraadslid Davy Coppez en OCMW-raadslid Danny Van Autryve daar niet tevreden mee. Volgens hen kan de nieuwe regeling er net voor zorgen dat mensen letterlijk in de kou komen te staan. In tegenstelling tot bij een budgetmeter voor elektriciteit, waar er bij niet-betaling steeds een minimumvoorziening is, is dat bij een gasbudgetmeter niet het geval. Na een tiental dagen is het onherroepelijk gedaan.

Beide Sp-a’ers zijn van mening dat Eandis beter had gewacht met de plaatsing van gasbudgetmeters tot na de winter. Op die manier kan je krediet opsparen tijdens de warme maanden om dit dan tijdens de koude maanden op te gebruiken.

Helaas heeft Eandis een keuze gemaakt en is het voor arme gezinnen de boodschap contact op te nemen met het Lokaal Adviescomisie van het OCMW van Geraardsbergen. De dienst van het OCMW gaat dan op zoek naar een sociaal aanvaardbare oplossing gezocht. Beide politici pleiten ook voor extra controle van het OCMW bij inwoners met budgetproblemen. Op die manier willen ze ongelukken vermijden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background