14 jun 2006

Convenant partnergeweld

Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen werkt al een tijdje -dit jaar is het 15 jaar- mee aan initiatieven ter bestrijding van fysiek en seksueel geweld. Het accent ligt hierbij niet enkel op seksueel misbruik, maar ook op ouderenmishandeling en partnergeweld.

Een aantal jaren geleden werd vanuit het werkveld te kennen gegeven dat de tijd rijp was voor nieuwe concrete samenwerkingsverbanden om geweld tussen partners tegen te gaan. Politie, justitie en hulpverlening wilden samen partnergeweld een halt toe roepen. Er werd, met steun en begeleiding van het provinciebestuur, een samenwerkingsproject partnergeweld opgezet.

Naast de klassieke weg van slachtoffers aansporen hulp te zoeken, wordt nu een nieuwe weg bewandeld, namelijk het stimuleren van de plegers van partnergeweld tot het aanvaarden van hulp om het geweld in de relatie te stoppen.

Er lopen al verschillende proefprojecten in verschillende politiezones in Oost-Vlaanderen. Op 16 juni 2006 gaat ook in de politiezone Geraardsbergen-Lierde een dergelijk proefproject van start en wordt een convenant partnergeweld ondertekend.

Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om het boek ‘Boos als en draak’ voor te stellen. Het boek is geschreven door Hilde Genetello, één van de hulpverleensters van het project partnergeweld. Het boek gaat over het werken met kinderen die opgroeien in een gezin waar de volwassen partners geweld tegen elkaar gebruiken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Wagen op aanhangwagen


Vorige bericht

Hevige regenbuigen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background