12 okt 2006

Controles weekendongevallen

Verkeer is de grootste bron van onveiligheid in de politiezone Geraardsbergen Lierde. In 2006 betreuren we nu al 130 ongevallen waarbij personen licht of zwaar gekwetst raakten. Dit jaar hebben niet minder dan vijf mensen het leven gelaten ten gevolge van een ongeval.
Dit ondanks de vele inspanningen die de politie en de wegbeheerder leveren. Alle ongevallen met dodelijke afloop gebeurden in het weekend, meestal tussen 18 en 06 uur.

Als reactie op deze dramatische cijfers heeft de politiezone Geraardsbergen-Lierde in de voorgaande weekends gedurende drie nachten grote verkeerscontroles gehouden.
Deze controles leverden merkwaardige resultaten op. 339 bestuurders werden op hun snelheid gecontroleerd. 30 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Drie onder hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren omdat ze veel te snel reden.

108 bestuurders werden aan een alcoholtest onderworpen. 28 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken en dienden hun rijbewijs af te geven voor minstens 6 uur. Het rijbewijs van drie personen werd op beslissing van het parket voor de duur van 14 dagen ingetrokken.
Dit wil zeggen dat meer dan 1 op 4 teveel gedronken had.

Ondanks het feit dat de pakkans vergroot is, blijkt een groot deel van de bestuurders nog steeds het risico te nemen om te sturen terwijl men alcohol gedronken heeft. Niet te vergeten dat ook vermoeidheid in combinatie met alcohol het rijgedrag negatief beïnvloedt.

De politiezone zal haar inspanningen blijven verder zetten en hoopt op die manier tot een gedragswijziging te komen bij de bestuurders, ten einde de verkeersveiligheid te vergroten.

“Verkeersveiligheid is een zaak van iedereen. Zonder verantwoord rijgedrag van ons allen zal het verkeer de grootste bron van onveiligheid blijven”, aldus hoofdinspecteur Bart Steeman.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background