14 apr 2013

Controles tegen inbraken en drugs

Voorkomen is beter dan genezen. En daarom hield de lokale politie van Geraardsbergen-Lierde dit weekend grootschalige controles tegen woninginbraken en drugs.

Bij de controle op bijna 60 voertuigen werd bij één bestuurder drugs ontdekt. Ook één vrachtwagenchauffeur liep tegen de lamp omdat hij geen geldig rijbewijs had.

De zogeheten IBARO actie werd gecoördineerd door de federale politie van Oudenaarde. “Dit soort acties heeft ook een preventief effect”, zegt korpschef De Landsheer. “We brengen meer blauw op straat en leggen de nadruk op zichtbaarheid. We willen op die manier eventuele inbrekers ontraden en tegelijk sensibiliseren we bestuurders en inzittenden voor het respecteren van de verkeersregels zoals het dragen van de veiligheidsgordel.” In totaal stelde de lokale politie Geraardsbergen/Lierde 5 processen-verbaal op voor diverse verkeersinbreuken. In de toekomst zullen geregeld soortgelijke acties gehouden worden zowel onder coördinatie van de federale politie als op eigen initiatief.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background