29 mei 2005

Containerpark: vanaf 1 juli betalend

Containerpark: vanaf 1 juni wordt de weegbrug in gebruik genomen, vanaf 1 juli wordt het effectief betalend containerpark.

‘De vervuiler zelf laten betalen’: dat is het principe van het Diftar-systeem dat IlVA systematisch invoerde. Dit betekent dat voortaan elk gezin haar afvalfactuur nog beter in de hand heeft. Iedereen kent intussen de duurdere (gele of grijze) huisvuilzak, de GFT sticker en de betaalde huis-aan-huis inzameling van grofvuil of tuinafval. De keten wordt nu gesloten met het betaald maken van het gebruik van het containerpark vanaf 1 juli.
Vanaf 1 juni zal iedereen die het containerpark gebruikt ook al op de weegbrug moeten. Dit om de gebruikers vertrouwd te maken met het systeem, de nodige tijd te nemen om inlichtingen te geven en files te vermijden na 1 juli. Voor alle duidelijkheid: pas vanaf 1 juli moet effectief betaald worden.

Het ILvA-diftarsysteem op het containerpark: principes

* Hoeveel kost het?

De hoeveelheid afval wordt bepaald door een weegsysteem.
De eerste 600 kg die een gezin of KMO aanbrengt binnen een kalenderjaar, wordt aangerekend aan

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background