19 aug 2016

Concertband Cecilia blaast Saint-Saucisse nieuw leven in

Dit jaar wordt Saint-Saucisse in Geraardsbergen gevierd op een andere locatie.

Op zondag 28 augustus trekt de jaarlijkse Processie van Plaisance, sinds vorig jaar erkend als immaterieel cultureel erfgoed, traditiegetrouw door het stadscentrum van Geraardsbergen. 

De feestvreugde, die uitmondt in ‘Saint-Saucisse’, vindt dit jaar niet meer plaats in café De Eendracht.

Concertband Cecilia en het stadsbestuur van Geraardsbergen dienden uit te kijken naar een alternatieve locatie: een tent op de Markt. Deze zal opgesteld staan naast de Sint-Bartholomeuskerk.

Het concept blijft onveranderd. De nodige ambiance met volksliederen, kermisliedjes en uiteraard de grote potten bier, blijven wel behouden.

De naam Saint-Saucisse is een verwijzing naar de marteldood van de H. Bartholomeus, die levend werd gevild. Tegenwoordig neemt de oudste drager van het schrijn, vermomd met pruik en baard, de plaats in van de heilige. Hierbij wordt hij rondgedragen op een draagberrie, waarbij hij stukjes ‘saucisse’ gooit naar het volk.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background