25 mrt 2003

Communicatieproject voor jongeren

Wat vinden jongeren belangrijk voor Geraardsbergen? Wat zijn hun prioriteiten? Waar moet het stadsbestuur aandacht aan besteden als zij een jeugdvriendelijk beleid wil voeren?

Om op deze vragen een antwoord te krijgen nam burgemeester Guido De Padt het initiatief om een communicatieproject met de jongeren van Geraardsbergen op touw te zetten.

‘De werking van een gemeentebestuur’ is een onderwerp dat in de geschiedenislessen van het zesde middelbaar aan bod komt. Daarom werd contact opgenomen met de geschiedenisleerkrachten van de vier middelbare scholen in Geraardsbergen. Tijdens een overleg werd besloten om in iedere school met één klas (zesdejaars), een communicatieproject uit te werken in de loop van twee lesuren geschiedenis. De jeugdconsulent (Koen De Wolf) en de communicatieambtenaar (Els Van Causenbroeck) van de stad Geraardsbergen organiseren dit project.

In de eerste les krijgen de jongeren informatie over de Stad Geraardsbergen: hoe werkt een lokaal bestuur, hoe liggen de kaarten in Geraardsbergen en op welke manier kan je als inwoner je stem laten horen in het gemeentebeleid????

De tweede les wordt pas echt interessant. Dan komt de burgemeester naar de klas en is het woord aan de jongeren zelf. Zij kunnen hun mening en ideeën geven over allerlei thema’s (cultuur, ontmoetingsruimte, leefomgeving, verkeersveiligheid,

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background