2 jan 2016

Commotie rond verkrotting in Geraardsbergen

SP.a haalde zwaar uit naar burgemeester De Padt, dit naar aanleiding van de kansarme buurten in het stadscentrum.

 

Naar aanleiding van het verplichte spreidingsplan voor vluchtelingen, haalde burgemeester De Padt in het VTM journaal van 13 november aan, dat er in Geraardsbergen al heel wat leefloners gehuisvest worden. Die doorgaans in enkele arme buurten wonen in het stadscentrum.

“Burgemeester De Padt heeft er door een televisieoptreden een vierde ‘M’ aan toegevoegd, die van ‘Marginaal'” zegt gemeenteraadslid Emma Van der Maelen. SP.a vindt het ongepast dat De Padt de armoede in Geraardsbergen aanklaagt, terwijl hij net diegene is die er iets kan aan doen. “Een burgemeester die zijn eigen stad op dergelijke wijze in de media brengt, is toch wel zeer uitzonderlijk”, voegt Van der Maelen er aan toe. “temeer omdat De Padt zelf al een derde van de eeuw de stad mee bestuurt!”

Ook gemeenteraadslid Bram De Geeter, stelt dat het stadsbestuur niet genoeg inspanningen doet om het stadscentrum als aantrekkingspool voor kansarmen te verminderen.

“Meelijwekkende radeloosheid, zo benoem ik de staat waarin de Geraardsbergse socialisten zich bevinden” reageert De Padt. “Een partij die voortdurend de man in plaats van de bal moet spelen om wat aandacht te verwerven. Een partij die van geen hout pijlen meer weet te maken en geen enkel inhoudelijk verhaal weet te brengen. Een partij die gedurende 24 jaar aan de macht is geweest in Geraardsbergen en 11 jaar de burgemeester heeft geleverd, en nu moet toegeven dat men voor de verbetering van het Geraardsbergs woonbestand nooit aandacht heeft gehad.”

“Deze bestuursploeg heeft er resoluut voor gekozen om het opwaarderen van het woonbestand en de woonkwaliteit als prioriteit naar voor te schuiven. De verhuurders moet ook op de gebreken worden gewezen en dit zal in 2016 geconcretiseerd worden door het opleggen van een conformiteitsattest die zal nodig zijn voor een woning kan worden verhuurd.” voegt De Padt er aan toe.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background