4 apr 2020

Column: Que faites-vous à Colruyt Geraardsbergen?!

Meningen alom in deze tijden van corona. Geregeld willen we op radiomig.be meningen delen van luisteraars en bezoekers. Ulrich De Bosscher bezorgde ons deze column.


Of we nu in Zottegem, Geraardsbergen of Lessen wonen, er moet er mij als Vlaming én als Belg iets van het hart. Vlamingen en Walen zijn in de streek van Geraardsbergen verbonden door de N42. We zijn niet enkel buren, collega’s of motorvrienden, we delen ook dezelfde winkels. Walen uit Deux-Acren en Lessen vinden hun dichtste Colruyt in Geraardsbergen, Vlamingen uit Everbeek-Beneden en Zarlardinge vinden hun dichtste LIDL in Lessines. 

Ook voor het coronatijdperk bezoeken heel wat Geraardsbergenaars de winkel Trafic in Lessen of haalden hun meubelen bij Merlin. En wie klant was bij de gesloten Hobbyrama Zottegem kan voor zijn garantie (na de Corona-crisis) enkel nog terecht in Hobbyrama Lessines. Los van elk politiek belang zijn we zijn dus buren!

Gisteren hoorde ik van mijn goede Waalse collega en motardvriend Michael uit Lessen dat hij niet meer welkom is in Colruyt Geraardsbergen. Zaterdag werd het gerucht bevestigd door Politie Geraardsbergen dat onze Waalse buren niet meer welkom zijn in de Colruyt van Geraardsbergen. Wie het riskeert om de Vlaamse grens over te steken krijgt prompt een boete van 250 EUR, want volgens Jurgen De Landsheer, chef van politiezone Geraardsbergen-Lierde, zijn dat niet-essentiële verplaatsingen.

Ik vraag me af of de coronacrisis hier niet misbruikt wordt voor andere belangen? “We willen geen hetze tegen de Walen” klinkt het bij Politie Geraardsbergen, maar “Het is aangewezen dat men in de eigen buurt winkelt”.  Dan vraag ik me af wat is je ‘eigen buurt’? Of bedoelt men hier ‘eigen volk eerst’? Of is de diagnose een geval van borderline?

Nochtans zijn de feiten duidelijk. Als je in Lessines – Deux Acren woont ligt Colruyt Geraardsbergen op 3,6 km. Colruyt Ath op 15,7 km. Ik roep dus allerminst op tot burgerlijke ongehoorzaamheid, maar als ik van de arm der wet de keuze krijg in deze tussen een minnelijke schikking of een Proces Verbaal, kies ik voor het laatste en zal het met veel plezier aan de Meneer de Judge gaan uitleggen!

Ulrich De Bosscher

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background