19 mrt 2010

Centrum voor volwassen druggebruikers geopend

Kinderen en volwassenen die problemen ervaren door druggebruik of in aanraking komen met druggebruikers kunnen sinds kort terecht in “De Kiem”.

Dat is een plaats waar ze terecht kunnen voor begeleiding. Eén psychologe en één arts staan in voor medisch, psychosociaal, administratief en juridisch ondersteuning en begeleiding.

De Kiem heeft afdelingen in onder meer Gent, Gavere en Ronse. De vestigingen in Geraardsbergen kwam er omdat deze regio vaak te kampen heeft met drugsproblemen.

De meeste patiënten komen vrijwillig of worden doorgestuurd vanuit de politiediensten. Het gaat vooral om jonge meerderjarigen vrouwen. Sinds de opstart, eind december 2009, worden er al 25-tal drugsverslaafden begeleid.

De Kiem bevindt zich in het sociaal centrum, gelegen langs de Abdijstraat in het centrum van Geraardsbergen. In hetzelfde gebouw kunnen ook minderjarigen met drugsproblemen terecht bij Pisat.

meer info: 055 21 87 00 en www.dekiem.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background