14 jan 2016

Centrum Geraardsbergen krijgt energiezuinige verlichting

Eandis is bezig met de huidige verlichting te vervangen in het stadscentrum van Geraardsbergen.

In de Oudenaardestraat, Grotestraat en Brugstraat zal Eandis in opdracht van het stadsbestuur, de huidige verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting.  

“De oude verlichting in de centrumstraten verbruikte bijzonder veel elektriciteit. Bovendien waren de armaturen, de verlichtingsbollen op een lantaarnpaal of op een gevel verouderd en werden ze niet langer ondersteund door de leverancier” zegt schepen van openbare werken Erwin Franceus. 

Na overleg met Eandis besloot het stadsbestuur de huidige verlichting te vervangen door 51 nieuwe LED-armaturen, goed voor een investering van 43.000 euro. De nieuwe verlichting zal op de gevels worden geplaatst, en niet langer op een lichtmast. Zo zal er meer ruimte zijn op de voetpaden en zal het licht veel efficiënter worden verdeeld over het voetpad en de weg. De nieuwe verlichting is maar liefst 43% energiezuiniger, waardoor de stad flink kan besparen op elektriciteit en tevens de CO2-uitstoot zal laten dalen. Op sommige plaatsen zal de verlichting tussen 23 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens worden gedimd, wat voor een daling van het elektriciteitsverbruik zal zorgen met 70%. Dit met een minimale impact voor bewoners en voorbijgangers.

“Eerder hebben wij ook al de verlichting van de Dender- en Abdijstraat vernieuwd. Voor 2016 staat het Stationsplein op het programma, samen met heel wat straten in de verschillende deelgemeenten van Geraardsbergen” besluit Erwin Franceus.  

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background