22 mei 2005

CD&V verkende Valkenburg

Op uitnodiging van CDA-Valkenburg bezocht een Geraardsbergse CD&V-delegatie op 21 mei 2005 Valkenburg aan de Geul.

Na een eerste bezoek van CDA-Valkenburg aan Geraardsbergen anderhalf jaar geleden, trok zaterdag een Geraardsbergse CD&V-delegatie op bezoek naar het pittoreske stadje in Nederlands Limburg.

De Geraardsbergenaars werden er meer dan warm en hartelijk ontvangen. Onze stadsgenoten kregen er uitleg over de toeristische ontwikkelingsprojecten gevolgd door een uitgebreid bezoek aan de stad en omgeving. Ze konden er genieten van talrijke bezienswaardigheden zoals de Wilhelminatoren, het kasteel en domein van St. Gerlach, en de ondergrondse mergelgrotten.

Valkenburg met zijn 6 deelgemeenten en 18.000 inwoners vertoont opmerkelijke gelijkenissen met onze stad. Zo hebben zij de Cauberg ons allen wel bekend van de Amstel Gold race, en wordt het stadje in twee verdeeld door de Geul, een bijrivier van de Maas. Verder heeft het Limburgse stadje, net zoals Geraardsbergen, een rijke historische voorgeschiedenis.

Na het diner overhandigde de Geraardsbergse CD&V mandatarissen een kleine attentie aan hun CDA-broeders van Valkenburg aan de Geul. Zo kreeg de wethouder een klein manneken pis beeldje van onze stad mee naar huis. Verder kregen de mandatarissen en het organizerend comité een pakket met onze welgekende streekspecialiteiten, de Geraardsbergse mattettaart en het St. Adriaansbier met bijhorend glas.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background