22 apr 2007

CD&V test fietstochten

Onder een stralende lentezon trokken vanochtend een aantal bestuursleden van CD&V Geraardsbergen vanuit Ophasselt op pad voor een fietstocht in de Oudenbergstad. Met de actie wil CD&V Geraardsbergen de fiets promoten als gezond en duurzaam vervoersmiddel naar school.
Uit cijfers van de verschillende scholen blijkt dat slechts 7 tot 8 % van de leerlingen tussen 12 en 18 jaar in Geraardsbergen naar school fietst. Aangehaalde redenen voor dit lage percentage zijn het gebruiksgemak van de auto, de verminderde conditie van de schoolgaande jeugd en het heuvelachtige karakter van onze stad.

CD&V Geraardsbergen nam de proef op de som en verkende enkele routes naar het centrum van Geraardsbergen. Om de fiets blijvend te promoten als duurzaam vervoersmiddel, pleit CD&V Geraardsbergen er bovendien voor om jaarlijks in samenwerking met alle scholen een grootse fietshappening te organiseren (bv. een jaarlijkse autoluwe fietswoensdag).

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background