9 mei 2007

CD&V schenkt pijnpompen aan Wit-Gele Kruis


vlnr boven: Filip Van Laecke (WGK), Bart Van Cauter, David Larmuseau, Johan Premereur
vlnr onder:Betty Van Damme (WGK) en Ingrid Marginet (WGK)
foto: Eddy Vuylsteke

De CD&V sectie Geraardsbergen-Oost heeft vanavond twee pijnpompen geschonken aan de palliatieve werking van het Wit-Gele Kruis. Bedoeling was om met de opbrengsten van een Italiaanse etentje eind maart één pijnpomp aan te kopen voor een bedrag van 1200 euro; maar dankzij het grote succes zijn dat er nu twee geworden.

“Bij terminale patiënten die palliatieve zorg krijgen, is het belangrijk om de pijn goed onder controle te krijgen en te houden. Na verloop van tijd maakt men hiervoor gebruik van specifieke medicatie en deze wordt vaak toegediend via een pijnpomp. Dit is een toestel dat constante dosissen medicatie kan toedienen. Voor een patiënt is dat veel comfortabeler dan het moeten beleven van pieken en dalen in bijvoorbeeld pijn, onrust en misselijkheid.”, aldus initiatiefnemer David Larmuseau.

Volgend jaar zal de sectie opnieuw de eting organiseren, meer bepaald op vrijdag en zaterdag 28 en 29 maart 2008 in de parochiezaal van Grimminge. Ook dan zal een deel van de opbrengsten ten goede komen aan een goed doel.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background