28 sep 2007

CD&V pleit voor aankoop en beheer waterzuiveringstoestellen

De Europese Unie wil dat vanaf 2012 alle huishoudelijk afvalwater ook in ons land gezuiverd wordt. Meestal gebeurt dit via de rioleringsinstallaties. Wie echter afgelegen woont of niet is aangesloten op het rioleringsnet, moet dan zelf zorgen voor de waterzuivering.

Tijdens de buurtvergaderingen van juni werd door het schepencollege aan de bewoners die een individuele behandelingsinstallatie van afvalwater (IBA) moeten plaatsen medegedeeld dat de kostprijs voor de bewoners redelijk beperkt zou zijn. Een IBA zou wel 3.000 à 3.500 euro kosten, maar men zou kunnen rekenen op een subsidie van ongeveer 2.000 euro. Daarbovenop komen wel nog de kosten van onderhoud die blijkbaar hoog kunnen oplopen. Andere informatiebronnen spreken echter over kostprijzen van 5000, 6000 euro.

David Larmuseau zal op de komende gemeenteraad pleiten voor de aankoop en beheer van de waterzuiveringstoestellen door de gemeente en de intercommunale. Volgens de CD&V-er moeten de nodige middelen gehaald worden uit ondermeer de eigen middelen, een herschikking van de belastingen,

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Vissterfte op Dender


Vorige bericht

Nieuw politiegebouw


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background