10 dec 2007

CD&V pleit op gemeenteraad

Morgen om 20u vindt de maandelijkse gemeenteraad plaats in het stadhuis van Geraardsbergen. De CD&V raadsleden zullen opnieuw actief oppositie voeren met 6 interpellaties.


Alex Wijnant

Alex Wijnant heeft het over de aangekondigde baggerwerken van de Dender en stelt zich tevens de vraag wanneer er werk wordt gemaakt van een parking op Den Bleek. Op die manier moeten er meer parkeerplaatsen komen voor de winkelende bevolking. Verder heeft hij het over de afbakening van het stedelijk gebied en een vraag naar een blijvende visie voor de opdeling van de Unalsite in een deel wonen, shopping en productiebedrijvigheid.
Tot slot wijst Wijnant op twee fundamentele aandachtspunten bij de realisatie van de vooropgestelde IBA’s (individuele behandeling afvalwater). Hij dringt er op aan dat de stad initiatieven neemt om de IBA’s te plaatsen en te onderhouden. “Op deze manier komt de gemeente niet alleen tegemoet aan het gelijkheidsbeginsel, maar levert zij bovendien een reële bijdrage tot een duurzaam waterzuiveringsbeleid op haar grondgebied.” aldus Wijnant.


David Larmuseau

Partijgenoot David Larmuseau pleit voor een aanpak van de problemen in de Buizemontstraat. Zowel de snelheid, doorgang in de straat, verkeersproblematiek en huisvesting zijn een doorn in het oog voor de bewoners van de straat. Om een opwaardering van de straat te verkrijgen stelt de CD&V’er de aanleg van een parkzone met verhard pad of de aanleg van een groene parking aan de dendergracht voor.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background