23 nov 2010

CD&V wil constructief debat rond wateroverlast

CD&V Geraardsbergen wil op de volgende gemeenteraad de watersnood agenderen. Gemeenteraadslid en fractieleider Johan Vanden Herrewegen wil de oorzaken, oplossingen, coördinatie, rampenfonds, enz. bespreken.

In de media worden diverse oorzaken geciteerd zoals foutieve beslissingen, wanbeleid op vlak van ruimtelijk ordening, gebrek aan waterbeleid, te zwakke watertoets. CD&V Geraardsbergen stelt voor dat het stadsbestuur in samenwerking met de hogere overheden een onderbouwde analyse maakt van de verschillende oorzaken van de jongste watersnood en op zoek gaat naar oplossingen om dit onheil in de toekomst te voorkomen of tenminste de kans erop sterk te verminderen.

De Vlaamse Milieumaatschappij start in 2011 met de aanleg van drie gecontroleerde overstromingsgebieden voor het Denderbekken. Ook op de Mark is er een wachtbekken in voorbereiding. “De vraag om de Dender te baggeren is eveneens opnieuw aan de orde. Het zou goed zijn om met het stadsbestuur alle mogelijke oplossingen te onderzoeken en hierover een duidelijk standpunt in te nemen”, zegt Vanden Herrewegen.

Voor de waterschade vraagt Vanden Herrewegen zich af of er ook beroep kan worden gedaan op het gemeentelijke rampenfonds voor schade die niet gedekt is door de verzekering of het nationale rampenfonds. CD&V wil een constructief debat.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background