19 mei 2009

CD&V stelt kandidaten verkiezingen voor

Maandagnamiddag waren Joke Schauvliege, Jean-Luc Dehaene, Cindy Franssen en de Oost-Vlaamse CD&V verkiezingskandidaten voor 7 juni te gast in Zaal De Garve in Ophasselt. Zij waren er voor de verkiezingsbijeenkomst van de CD&V senioren regio Aalst.

Voor een volle zaal lichtte lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen Joke Schauvliege het Vlaamse verkiezingsprogramma van CD&V toe. Ze verwoordde het met 4 V’s: versterken, verzorgen, verbinden en voorzien.

Versterken door mensen alle kansen te geven hun talenten ten volle te benutten en te ontwikkelen: via onderwijs, via garanties op goede gezondheidszorg en begeleiding op de arbeidsmarkt. Verzorgen door kwetsbare mensen die zorg, hulp en bescherming nodig hebben mee te laten delen in welvaart en welzijn. Verbinden door ondersteuning te bieden aan mensen zodat ze zich “thuis” voelen, in hun gezin, familie, buurt, verenigingsleven en taalgemeenschap. Voorzien door de uitdaging aan te gaan om verder te zorgen voor de eigen welvaart, ons consumptiepatroon in de juiste banen te leiden, de kansen van komende generaties veilig te stellen en te voorkomen dat het leven mens, plant en dier in het gedrang komt.

Vervolgens illustreerde Jean-Luc Dehaene, lijsttrekker voor Europa, het belang van een sterk en verenigd Europa in de wereld en de plaats van België en Vlaanderen in dat sterke Europa. In het licht van de recente financiële crisis is duidelijk geworden hoe belangrijk de rol van Europa is. Met zijn ambitieuze klimaatplan zet Europa ook een grote stap in de richting van een duurzame en milieuvriendelijke samenleving. De rol van Europa beperkt zich echter niet tot financiën en klimaat alleen. Het heeft ook een belangrijke taak betreffende mensenrechten, vrede en stabiliteit, sociaal beleid, ontwikkelingssamenwerking en wereldwijde solidariteit.

Dehaene hamerde erop dat de belangrijkste opdracht voor de Europese Unie eruit bestaat intern sterk te staan om op wereldvlak mee te tellen. Europa moet daarom de bevoegdheden en middelen hebben om een echte speler op het wereldtoneel te zijn.

Tot slot stelde Cindy Franssen de Oost-Vlaamse kandidaten voor 7 juni voor, waaronder ook Geraardsbergs kandidaat Arthur Cambier.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background