5 jun 2012

CD&V Geraardsbergen zet in op veiligheid en meer

CD&V Geraardsbergen heeft hun verkiezingsprogramma bekend gemaakt.

De partij wil zich inzetten op vlak van veiligheid, een beter ondernemingsklimaat, jongeren, gezinnen en zorg voor zieken en zwakken in de samenleving.

Lijsttrekker is Johan Vanden Herrewegen (55) die met een team van 30 Christen Democraten naar de verkiezingen van 14 oktober trekt.

Dat doen ze, in tegenstelling tot 2006, zonder N-VA. Ervaren en vernieuwde kandidaten, die een vurige ambitie hebben om Geraardsbergen hogerop te brengen. Helaas werd er geen persconferentie georganiseerd, waardoor we alle foto’s uit ons archief dienden te halen.

De 63-jarige Andrée De Rom-Depreter staat op de tweede plaats en is net zoals David Larmuseau (42), derde op de lijst, gemeenteraadslid. CD&V behaalde bij de vorige verkiezingen bijna 21,5% van de stemmen en was daarmee de derde grootste partij.

Met nieuwkomer en CD&V jongerenvoorzitter Fernand Van Trimpont (35) werd de vierde plaats ingevuld. Gemeenteraadslid Iris De Braekeleer (32) uit Viane staat op de vijfde plaats.

CD&V voorzitter Rudy Frederic (56), ondermeer actief als voorzitter van het Geraardsbergs handelscentrum, bezet de zesde plaats. Meteen gevolgd door Veerle Mertens (39).

De 32-jarige Karla Bronselaer en voormalig CD&V-voorzitster Marleen Flamand (54) bezetten respectievelijk de achtste en negende plaats voor CD&V.

Criminaliteit, verkeersveiligheid of overstromingsgevaar, allen behoren ze tot het thema ‘veiligheid’, welk CD&V erg belangrijk vindt in hun verkiezingsprogramma. Katty Carion (40), in een vorig leven nog actief bij Lijst De Decker, kreeg een tiende plaats. Nieuwkomer Eva Parent (36) uit Waarbeke, actief als medewerker bij Brussels Minister Brigitte Grouwels, staat op de elfde plaats.

Ook nieuw zijn Ruben Plees (32), Jan Cock (35) en Jenz Cools (22).

Voormalig CD&V-voorzitter Bart Van Cauter behaalde bij de vorige verkiezingen zo’n 487 stemmen en bekleedt nu de 15de plaats. Brigitte Vander Putten (47) uit Moerbeke is één van de vele nieuwe vrouwen op de lijst.

De jongste kandidate op de CD&V-lijst is studente Sara Droesbeke (20). Dirk Dupret (54), reeds kandidaat in 2006, vult de achttiende plaats in.

Met een flankerend onderwijsbeleid wil CD&V ervoor zorgen dat er minder jongeren uit de boot vallen. “Gezinnen ongeacht hun samenstelling moeten kunnen rekenen op een efficiënt stadsbestuur dat zorgt voor meer kinderopvang, goedkopere en meer geschikte dienstverlening”, vinden ook Gunther Van Trimpont (44) en leerkracht Marleen Mertens (46).

Kirsten Van Der Schueren (40) staat op de 21ste plaats, gevolgd door Magda De Paepe (66) uit Schendelbeke.

Christ De Roy (65) staat op de 23ste plaats en wordt gevolgd door padstapper Robert Van Damme (76) die meteen de oudste kandidaat is op de CD&V lijst. De 42-jarige Inge Temmerman is één van de vele kandidaten uit Moerbeke. Veronique Libert (51) bekleedt de 26ste plaats.

Enkele bekende namen duwen de lijst. Gemeenteraadslid Alex Wijnant (59) staat op de 27ste plaats, gevolgd door nieuwkomer Kristof De Mesmaeker (34) die getrouwd is met Eva Parent die op de 11de plaats staat.

Tot slot zijn er de lijstduwers met OCMW-raadslid Antoine Scheirlinckx (72) op de 29ste plaats, gemeenteraadslid Daisy Van Wymeersch (54) en lijstduwer en tevens gemeenteraadslid Arthur Cambier (54).

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background