14 okt 2018

CD&V wint, Open VLD verliest stemmen in Geraardsbergen

Meerderheid blijft behouden in Geraardsbergen.

CD&V is de grote winnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Geraardsbergen. De partij gaat er fors op vooruit ten opzichte van 2012 (+7,6). Met 24,4% van de stemmen, zijn ze zo goed als zeker opnieuw aan zet met Open Vld. De partij van Guido De Padt verliest wel ruim 6% ten opzichte van 6 jaar geleden, maar blijft de grootste met 29,8%. 

Toch kunnen beide partijen opnieuw een coalitie vormen in Geraardsbergen met 20 van de 31 zetels.

Andere verliezers zijn N-VA (8,9%) en Sp.a (13,5%). Die laatste partij ging vorige keer in een kartel met Groen en haalde toen nog 24,3% van de stemmen.

Vlaams Belang wint licht (8,9%) ten opzichte van vorige verkiezingen. De partij is daardoor even groot als N-VA. Stephan Bourlau, die met een eigen partij opkwam (het Alternatief), behaalde 7,7%. Zowel Groen (4,2%) als PVDA (2,5%) behalen geen zitje in de gemeenteraad.

Populairste politici

Huidig burgemeester Guido De Padt behaalde 4.402 voorkeurstemmen en heeft er met CD&V schepen Fernand Van Trimpont een geduchte tegenstander bij. Hij haalde immers 3.639 voorkeurstemmen. OCMW-voorzitter David Larmuseau (2.128) vervolledigt de top 3. Ook plaats 4 is voor een CD&V’er: Veerle Mertens. Pas op de vijfde plaats komen we opnieuw een liberaal tegen: Kristin Vangeyte (1148).

 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background