11 nov 2018

Carnaval Ninove van start gegaan

De nieuwe carnavalsaffiche voor 2019 is bekend.

Zondag ging in Ninove het nieuwe carnavalsjaar van start. Dat gebeurde naar traditie op 11 november om 11u11. Wij van radio MIG waren er bij!

Vanaf nu kunnen alle groepen zich inschrijven om deel te nemen aan de Carnavalstoet. Die trekt op zondag 10 maart door de straten van Ninove. Dit jaar is het thema ‘Goed op dreef’.

Het is de 19-jarige Sam De Brabanter van NKV Iejt & Geriejt die de beste affiche maakte. “Ik koos voor een karikature omdat die een blikvanger is en ook typisch carnaval is. De pijlen in de vorm van wortels verwijzen naar de omleidingen die er nu zijn in Ninove. Er zit ook een oude stadskaart van Ninove verwerkt in de affiche”, aldus Sam De Brabanter.

lees verder onder de foto’s

De Jongerenkarnavalraad komt dit jaar met een carnavalspin. Die worden verkocht als steun en vormen een alternatief voor de steunkaarten. Het winnend ontwerp kwam van NKV Vantaudj Op Tasj. 

Tot slot werd ook prins Chena opgenomen in de prinsencaemere. Zij kreeg alvast de opdracht een nieuw kostuum te ontwerpen voor de vrouwelijke kamerleden, wat ze met veel enthousiasme aannam. 

Nog enkele leuke weetjes: Ook dit jaar komt er opnieuw een Wettelgazet, nemen de Mikado’s de narrengilde over en zal de prinsaanstelling gebeuren in het thema ‘safari’. Pisad organiseert dit jaar een wedstrijd waarbij elke carnavalsvereniging een mocktail kan maken. De beste wint 150 euro. Vanaf 1 januari zal ook de nieuwe website carnavalninove.be actief zijn.

Alaaf alaaf alaaf, op naar Carnaval Ninove 2019!

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background