2 jun 2009

Camera’s als antwoord op geweld

Meer beveiligingscamera’s in het stadscentrum, dat is volgens Guido De Padt een ontradende en preventief middel om de geweldcriminaliteit in het Geraardsbergs stadscentrum in te perken. Dat zegt hij naar aanleiding van de recente roofoverval in het stadscentrum.

De criminaliteit is de afgelopen 5 jaar met bijna 55 procent gestegen in Geraardsbergen. “Volgens specialisten zijn camera’s een goed instrument in stadscentra als de onveiligheidfenomenen goed gekozen worden, de monitoring goed gebeurt door geschoolde mensen met goede interactie met de politie, er ook verplaatsbare camera’s tijdelijk kunnen ingezet worden en de beeldkwaliteit van de camera’s goed zijn.”

Volgens De Padt zou het doortrekken van het huidig cameratoezicht binnenin het station van Geraardsbergen, naar het Stationsplein zelf, een nuttige optie zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background