fbpx
11 feb 2014

Buurtpensioen voor hulpbehoevenden

Wie zal er later voor je zorgen als je hulpbehoevend bent? Op dat antwoord heeft Geraardsbergs gemeenteraadslid Geert De Chou (Sp.a) een oplossing gevonden. Hij pleit voor de oprichting van het buurtpensioen. Een systeem waarbij je kredieturen opspaart door klusjes te verrichten voor ouderen. Die uren kan je op latere leeftijd laten omzetten in een wederdienst. Met het idee wil De Chou inspelen op het probleem dat veel ouderen thuiszorg niet meer kunnen betalen. Een project dat volgens hem door de stad moet opgezet worden.

OCMW-voorzitter David Larmuseau (CD&V) betreurt dat het voorstel niet tijdens het opstellen van de meerjarenplanning werd geopperd door de oppositie. Volgens Larmuseau zitten in de planning verschillende elementen die het probleem aanpakt. Zo komt er een  oudereninformatiepunt, een ruimere mantelzorgpremie en buurthulp vanuit het dienstencentrum De Maretak. Via de mindermobielencentrale moeten senioren aan een betaalbare prijs mobiel kunnen blijven.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background