2 sep 2009

Buurthuis ligt er verkommerd bij

Het Buurthuis van Schendelbeke, gelegen in de Dagmoedstraat, ligt er al verschillende jaren verkommerd bij. Volgens gemeenteraadslid Thierry Malfroid (Vlaams Belang) bleven beloftes uit het verleden tot op vandaag dode letter. “Het is onbegrijpelijk dat Burgemeester De Chou, zelf inwoner van Schendelbeke, nog steeds geen initiatief heeft ondernomen om het oude schoolgebouw nieuw leven in te blazen. Verder liet het stadsbestuur in het verleden reeds een unieke kans onbenut om de achterliggende weide aan te kopen en te herinrichten als parking, wat gezien de beperkte parkeergelegenheid in de Dagmoedstraat nuttig kan zijn.”

Volgens Malfroid moeten gebruikers van de zaal telkens weer hun eigen materiaal gebruiken, doordat er niet voldoende tafels en stoelen voorhanden zijn. Ook een ingerichte keuken ontbreekt en de toiletten bevinden zich in een erbarmelijke staat. Malfroid stelt zich ook de vraag of de ganse accommodatie nog wel voldoet aan verschillende veiligheids- en hygiënische vereisten.

Volgens Patrick Flamez (Sp.a), schepen verantwoordlijk voor het onderhoud van het patrimonium wordt het buurthuis in 2010 opgeknapt.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background