24 jan 2020

Buurtbewoners maken zelf leefbaarder Elene

Enkele bewoners van de Zottegemse deelgemeente Elene broeden op een plan. Ze willen een leuke ontmoetingsplek in het hart van het dorp realiseren. Hun oog viel al snel op een verwaarloosd en ontoegankelijk terrein van de gemeente, gelegen achter het Restaurant In de Groenen Hond.

“Als je door de bramen en de netels heen kijkt, ontdek je een idyllische groene plek bij de Molenbeek met een fantastisch zicht op de kerk”,  zeggen initiatiefnemers Ben Boone en Gertjan De Vuyst. “Het kan de ideale plek worden om samen te genieten van de natuur, kinderen te laten ravotten of als vertrekpunt bij een wandeling. We willen een groene ontmoetingsplaats langs het water, waar jong en oud, mobiel en minder mobiel elkaar ontmoeten.” Een kerngroep van een tiental enthousiastelingen kon afgelopen maanden het stadsbestuur overtuigen en via verschillende subsidies een deel van de middelen bijeen te krijgen. 

De realisatie van het parkje is voorzien tegen midden 2021. Vanaf nu worden alle geïnteresseerde buurtbewoners, verenigingen en lokale ondernemers betrokken bij de uitwerking en realisatie. Op zondag 22 maart nodigen de initiatiefnemers de Elenaars uit om mee rond de tekentafel te zitten.

Afspraak op zondag 22 maart om 10 uur in restaurant ‘In de Groenen Hond’.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background