13 mei 2013

Burgemeester wil informatiedatabase voor snellere communicatie

Als het van Geraardsbergs burgemeester De Padt afhangt, moeten inwoners hun telefoonnummer en/of e-mailadres aan het stadsbestuur bezorgen.

Op die manier wil hij zeer snel informatie verspreiden in geval van rampen zoals in Wetteren. “Op die manier kunnen we de inwoners snel en efficiënt informeren en instructies geven over de wijze waarop men moet handelen. Zo kunnen we RIN’s (informatienetwerken bij rampen) oprichten, waarbij ook de bevolking zelf kan worden betrokken door het melden van informatie aan het bestuur zelf”, zegt De Padt (Open Vld).

De stad Geraardsbergen heeft sinds de overstromingen een sms-nummer geactiveerd waarbij inwoners uit watergevoelige straten geïnformeerd worden.

De Padt heeft zijn voorstel overgemaakt aan de provinciegouverneur en de minister van binnenlandse zaken. Maandag wordt het voorstel ook besproken op het schepencollege in Geraardsbergen. Schepen van communicatie Veerle Mertens (CD&V) is alvast voorstander.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background