2 jun 2015

Burgemeester schoffeert ‘socialisten’

SP.a Geraardsbergen is verontwaardigd over de uitspraken van burgemeester Guido De Padt. Die vernoemde de socialisten zondag tijdens het gooien van zaadbommen.

Minister Joke Schauvliege opende in de Helix de week van de bij en ondertekende er het charter van bij-vriendelijke gemeente. Toen de minister haar bom wou werpen vroeg ze aan burgemeester De Padt: “Aan wie zou ik nu een keer denken burgemeester?”. Op die vraag antwoordde hij “Liefst aan een socialist!”. Ook toen de burgemeester zelf een bom mocht gooien, herhaalde hij de woorden nogmaals.

SP.a Geraardsbergen noemt de uitspraken een kaakslag voor inwoners van een andere politieke overtuiging. Zij gaat de burgemeester hierover interpelleren op de komende gemeenteraad. De Padt noemt de reactie “Te gek om los te lopen”. “Het is voor iedereen duidelijk dat ik in deze al lachend en zonder iemand te willen kwetsen, op een ludieke  wijze een spontane reactie heb gegeven op een al even ludieke vraag van minister Schauvliege, niet meer of niet minder. Wie daar iets achter zoekt, kan bij mij een cursus ‘relativeringsvermogen’ volgen”, reageert de burgemeester van Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background