6 nov 2005

Burgemeester Galmaarden boos op NMBS

Volgens de laatste richtlijnen van de NMBS zouden de treinreizigers tot vijftig minuten per week verliezen met de nieuwe dienstregeling op lijn 123. Naar aanleiding daarvan was vrijdagochtend een 3 uur durende staking van het treinpersoneel in het station van Geraardsbergen.
De burgemeester van Galmaarden Pierre Deneyer schreef tevens een boze bief naar directeur generaal Leo Pardon van de NMBS. Deneyer pendelde zelf jaren naar Brussel en nam regelmatig de trein in Tollembeek. Volgens de berichtgeving van de NMBS zou op de lijn 123 (Geraardsbergen-Brussel-Leuven) vanaf 11 december 2005 een nieuwe dienstregeling van kracht worden. Daarbij zouden de reizigers afkomstig uit de stations Herne-Tollembeek-Galmaarden-Viane-Moerbeke zowel ‘ s morgens als ‘s avonds vijf minuten extra tijd verliezen bij de verbinding in Edingen.

De burgemeester van Galmaarden vindt deze situatie onaanvaardbaar. Hij ziet deze wijziging als een voordeel voor het station van Edingen, waarbij de stations in Galmaarden en Tollembeek zouden worden leeggezogen. Deneyer wil benadrukken dat hij beide stations in Tollembeek en Galmaarden, waarvan het laatste nog recent werd vernieuwd, in de toekomst behouden wil zien. Volgens hem is het onlogisch dat een hoger bezette lijn Geraardsbergen-Edingen moet inbinden om de lijn Ath-Edingen te kunnen behouden.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background