9 dec 2005

Burgemeester doet oproep naar bevolking

Vlaams minister van Energie Kris Peeters vraagt de gemeenten direct actie te ondernemen zodat het aantal gezinnen dat de winter in moet zonder elektriciteit tot een absoluut minimum beperkt zou blijven.

Een en ander is evenwel niet zo evident, aldus Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, die een oproep doet naar de bevolking om schrijnende gevallen te melden.

De OCMW’s en welzijnsverenigingingen kennen over het algemeen de situatie van hun “klanten” wel en kunnen daar ook gepast op inspelen.

In feite is het erger gesteld met diegenen die op “verdoken” wijze in armoede leven en dit niet willen of durven etaleren.
Tal van goedbedoelde overheidsinitiatieven bereiken soms ook de echte hulpbehoevenden niet, en ook daar moet de overheid aandacht aan schenken.

De burgemeester van Geraardsbergen vraagt dan ook dat al diegenen, die kennis hebben van schrijnende gevallen waarvan men denkt dat de overheid er niet op de hoogte van is, om deze tijdens de kantooruren te melden aan een vertrouwenspersoon binnen de stadsadministratie op het nummer 054/ 43 44 80.
Deze zal -met totaal respect voor de privacy- de meldingen overmaken aan het OCMW of andere organismen, die deze informatie ook vertrouwelijk dienen te behandelen. Ook diegenen die tot op heden de stap naar het OCMW niet durfden zetten, kunnen zich op voormeld telefoonnummer aanmelden, zodat ook zij in alle discretie kunnen worden behandeld.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background