17 mei 2008

Brooddozen voor scholen

Voor de derde keer organiseert ILvA samen met de gemeenten een afvalpreventiecampagne op school waarbij leerlingen van het eerste leerjaar een gratis brooddoos krijgen.

Om brooddozen te krijgen, moet de school bereid zijn om initiatieven te nemen op het vlak van milieuzorg. Daarom werd hen gevraagd een charter te ondertekenen met het engagement de brooddoos voor zowel leerlingen als personeel te verplichten. Met de brooddoos wil ILvA de jongeren sensibiliseren om minder afval te produceren.

Wie boterhammen meeneemt in een brooddoos, zorgt voor heel wat minder afval dan wie verpakkingsmateriaal zoals aluminium- of plasticfolie gebruikt.

Dit jaar hebben 55 scholen gereageerd en het milieucharter ondertekend, zodat ze in aanmerking komen voor de gratis brooddozen. Dat betekent dat 1.663 leerlingen in de komende weken een brooddoos zullen krijgen.
In Geraardsbergen gaat het over de basisscholen Dender, Centrum, Klim Op, Maria Jozef en St. Lutgardis.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Fietser zwaar ten val


Vorige bericht

Quads gestolen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background