24 nov 2007

Brief van Sinterklaas

Aanstaande zaterdag 1 december komt de Sint aan in Geraardsbergen. De vrijwilligers van de Jeugdraad van Geraardsbergen nodigen de goede man jaarlijks uit in de stad. Sinterklaas heeft echter een brief geschreven naar de Jeugdraad. Daarin geeft hij z’n ongenoegen over de valse Sinterklazen die in Geraardsbergen ronddwalen bij z’n aankomst.

Helemaal onaanvaardbaar vindt hij het feit dat er sommige valse Sinten zijn, die in plaats van dingen uit te delen, van deur tot deur snoep gaan verkopen. “De Sint deelt uit, hij krijgt niet!” aldus de oude man.

Een fragment uit de brief van Sinterklaas aan de Schepen van Jeugd Bram De Geeter:

Ik hoef u niet te vertellen dat dit voor kinderen erg verwarrend kan zijn. Daarom zou ik willen verzoeken, beste schepen, dat u de Geraardsbergenaars oproept volgende afspraken te willen respecteren:

– op de dag van mijn aankomst, 1 december, blijven de valse Sinten uit de omgeving van de Kaai weg
– er zijn geen valse Sinten die munt trachten te slaan uit het Sinterklaasfeest

Normaalgezien vraag ik enkel de kinderen of ze braaf zijn geweest, maar dit jaar zal ik ook aan de volwassenen vragen of ze deze afspraken nagekomen zijn.

De Sint komt zaterdag 1 december samen met zijn Zwarte Pieten aan in Geraardsbergen. Rond 14 uur komt hij aan per boot ter hoogte van de aanlegsteiger aan de Begijnhofkaai.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background