9 mrt 2019

Brandweerveteraan Marcel Eggermont overleden

Een Geraardsbergs icoon is niet meer.

In Geraardsbergen is brandweerveteraan Marcel Eggermont overleden. Hij was een graag gezien persoon in de Oudenbergstad. Marcel was sinds 1998 op pensioen als brandweerman, maar kwam jaarlijks nog naar evenementen waar de Geraardsbergse brandweer als groep naar buiten kwam.

Stamvader van de brandweermannen

Brandweeroverste Bert De Clercq blikt met een warm gevoel terug op Marcel Eggermont. “Hij was een brandweerman van het ambachtelijke type. Marcel komt uit het tijdperk waar de brandweer echt basis was. Je zou hem de stamvader van de brandweermannen kunnen noemen. Ook zijn drie zonen Danny, Didier en Dirk zijn in ons korps actief, net als één van zijn kleinkinderen. Marcel had een gouden hart, altijd klaar om te helpen waar nodig en het hart op de tong.”

Marcel Eggermont sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid en overleed zaterdagnamiddag. Vorige week vierde hij nog zijn 81ste verjaardag. Vrijdag is de uitvaartdienst om 10u30 bij rouwcenter Moulart-Herregodts.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background